Overslaan en naar de inhoud gaan

Beloftevolle Hovenier 2024 - 15e editie

beervelde

Finale | 10-12 mei 2024 | Tuindagen van Beervelde

De Beloftevolle Hovenier is een initiatief van de vzw Commissie Groen Ondernemen [CGO], een comité ondersteund door de Belgische Federatie voor Groenvoorzieners vzw – Fédération Belge des Entrepreneurs Paysagistes BFG - FBEP

De Finale gaat sinds jaren door tijdens de Tuindagen van Beervelde. Het mooie domein van gastheer Graaf Renaud de Kerckhove.

Tijdens de tweedaagse finale strijden de 3 finalisten voor de titel Beloftevolle Hovenier 2024. 

Een miniatuurtuin van om en bij de 50m² wacht op hen voor uitvoering. Voor het ontwerp werkt de Commissie Groen Ondernemen samen met Erasmus Hogeschool Jette, opleiding Tuin- & landschapsarchitectuur. Via een workshop tonen de laatstejaarsstudenten Tuin- en Landschapsarchitectuur hun vaardigheden. De ontwerp(st)er met de hoogste behaalde score op ontwerp, techniek en groenvisie ziet zijn/haar concept verwezenlijkt worden.

In de voorbereiding genieten de leerlingen ondersteuning en bijstand van hun coach. Tijdens de finale mag deze enkel tijdens de opgelegde overleg-momenten (pauzes) zijn team bijstaan.

Voor de finale is de vakjury samengesteld uit de ontwerper, een tuinarchitect, een plantenkweker, een groenondernemer en een leverancier. De jurering verloopt in overeenstemming met de preselecties behalve dat er deze keer geen theoretische test is. De plantentest daarentegen staat steevast op de agenda.

Voor de preselectie  ontvangen de deelnemende teams drie schoolweken voor aanvang beperkte informatie over de uit te voeren skills, met als doel de teams het juiste werkmateriaal te laten voorzien om de proeven tot een goed einde te brengen. Voor de finale krijgen de deelnemende teams op voorhand de finale plannen zodat ze dit tijdens de praktijkuren op school kunnen voorbereiden.  De materialen die zij dienen te verwerken worden voor een groot deel gesponsord. Hier weet de Commissie al jaren samen te werken  met verschillende Belgische leveranciers uit de sector.

Meer info : Algemene voorstelling | Park van Beervelde