Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijziging management en bestuur MSB nv & PentaS nv

msb

Na 45 jaar draagt de familie Buysse MSB en PentaS volledig over aan hun jarenlange medewerker en partner Koen Strybos.

MSB nv werd op 11 oktober 1978 opgericht door Rudy Buysse en zijn echtgenote Lilianne Bisschop. Het bedrijf ontpopte zich in de daaropvolgende jaren al snel als een belangrijke speler in de wereld van de industriële gevel- en dakbekleding. In 1991 werd de plooi- en plaatbewerkingsafdeling afgesplitst in een afzonderlijke vennootschap PentaS nv, eveneens gevestigd in de Karnemelkstraat 2-4 in Zelzate.

In 2011 werd er een uitbreiding en verjonging van het management doorgevoerd door de betrekking van zoon Peter, dochter Sofie en medewerker Koen in het beleid. In 2017 trokken Rudy en Lilianne zich terug uit het dagelijks bestuur en werden de bedrijven verder geleid door Peter, Sofie en Koen.

In al die jaren kenden de bedrijven een systematische groei en konden zij dankzij hun opgebouwde expertise en gekwalificeerd personeel tal van mooie projecten realiseren.

Op 31 januari 2024 heeft de familie Buysse de fakkel doorgegeven aan Koen die vastberaden is om het levenswerk van de familie met dezelfde overtuiging en met het oog op het behoud van het DNA van de familiale onderneming voort te zetten. Peter blijft projectleider binnen MSB nv en zet zijn gekende beroepsbezigheden verder. Sofie heeft ervoor gekozen om haar professionele loopbaan een andere wending te geven en zal dan ook in de komende weken afscheid nemen van het bedrijf.

De familie wenst eveneens de vele loyale medewerkers die mee bouwden aan het succes van beide ondernemingen hartelijk te bedanken. Dank gaat ook uit naar de vele professionele partners (klanten, leveranciers, beroepsorganisaties, …) waarmee ze in het verleden altijd op een fijne manier heeft kunnen samenwerken.

 

msb logo